World fetisj day
Een fetisj, iedereen heeft er wel een, of toch niet? Wat is een fetisj nou eigenlijk en wanneer spreken we van een fetisj?
Fetisjisten, zo worden mensen met een fetisj genoemd, raken niet alleen opgewonden van een man of vrouw maar (ook) van specifieke lichaamsdelen, voorwerpen of rituelen. Het begrip fetisj is dus zeer breed en veelomvattend.
Fetisjen zijn er in veel verschillende vormen en maten, een fetisj kan extreem zijn maar dit hoeft zeker niet! Een van de bekendere fetisjen is de voet fetisj. Hierbij raakt een persoon opgewonden van een specifiek lichaamsdeel, namelijk voeten. Het zien, ruiken of voelen van voeten wordt door voet fetisjisten als zeer opwindend ervaren en geeft een seksuele prikkel. Een aantal andere bekenden fetisjen zijn:
- Leer;
- Latex;
- Benen;
- Bondage;
- Haar;
- Piercings;
- Hakken.
Het hebben van een fetisj wordt door veel mensen als ‘gek’ ervaren en sommige mensen schamen zich zelfs voor hun fetisj. Wees jezelf er van bewust dat je een fetisj niet kiest, deze (seksuele) voorkeur heb je of ontstaat. Soms ontstaat een fetisj door een (jeugd) trauma maar vaker ontstaat een fetisj ‘gewoon’. Mensen komen er in hun ontdekkingstocht op seksueel gebied vaak achter dat ze extreem opgewonden raken van iets specifieks en ontdekken op deze manier hun fetisj. Maar liefst 50% van alle mensen heeft een fetisj! Een fetisj is geen afwijking of aandoening en zeker niets negatiefs.
Heb jij een fetisj en schaam je jezelf hiervoor? Stop daarmee! Leer je fetisj omarmen, er tegen vechten heeft namelijk geen zin en je doet jezelf tekort! Introduceer jouw fetisj bij jouw (bed)partner en maak het bespreekbaar. Jouw seksspel krijgt namelijk een extra dimensie en wordt voor jou extra geil als er ruimte is voor jouw fetisj! Vind jij het lastig jouw fetisj te bespreken? Introduceer deze dan op een speelse subtiele manier en bouw dit langzaam verder uit.
Wees niet bang om gek gevonden te worden en maak je verlangens bespreekbaar! Een fetisj is immers helemaal niets geks!