Ga naar de inhoud
Terug naar nieuwsoverzicht

Making time for more pleasure is a power move

🖤 Gast blog 🖤

Ik ben Sia Cabanel, een vrouw van 52j op de teller.

Na 2 gestrande huwelijken waarin seksualiteit eerder een verplicht nummertje was dan iets om van te genieten, ben ik in contact gekomen met seksuele energie.

 

Via verschillende opleidingen van lichaamswerk, tantra, tao, etc heb ik ervaren hoe belangrijk het is om als vrouw je seksuele levensenergie te laten stromen.

Omdat het mezelf zoveel gebracht heeft, wilde ik deze oude wijsheid doorgeven aan andere vrouwen.

 

In het oude Egypte was het heel gewoon dat meisjes ingewijd werden bij priesteressen en kregen ze uitgebreid informatie over hun eigen lijf tot een punt van extase te brengen en hun seksuele energie vrijelijk laten stromen.

 

Ik geef sinds begin 2022 workshops “Wild energy” voor vrouwen die de connectie met hun lijf zijn kwijtgeraakt of deze willen verbeteren.

 

De rode draad tijdens deze workshops zijn oefeningen om de seksuele levensenergie terug te laten stromen, de verbinding met het lijf te herstellen het terug sappig te maken.

Oefeningen om je lijf beter te leren kennen, te ontdekken of te herontdekken.

 

Ik ben steeds verbaasd hoe weinig vrouwen weten over hun eigen lijf, en zeker over hoe ze met hun eigen lijf een bliss moment kunnen opbouwen en smelten in hun eigen extase.

 

Het onderwerp masturbatie bij meisjes, vrouwen is tot op heden nog een taboe, dus ik vond het meer dan tijd om hier verandering in te brengen. Ik geef daarom de workshops, geef individuele begeleiding en schrijf erotische poëzie om het onderwerp bespreekbaar en aanvaardbaar te maken.

 

Jongens groeien op met het beeld dat masturberen heel normaal is. Meisjes wordt daarentegen vooral geleerd dat het niet hoort en vies is. Er wordt hen meteen een schuldgevoel aangepraat. Dit alles vanuit een samenleving die vooral aangedreven wordt vanuit een patriarchaat model.

 

De kracht van het vrouw-zijn ligt in het toelaten van alle facetten van het vrouw-zijn en hierbij is het opwekken van de seksuele energie van het eigen lijf essentieel.

 

Tijdens de workshops en ook bij bij individuele begeleidingen wordt er dus aandacht besteed en open over gepraat. Geen enkel onderwerp gaan we uit de weg, waarom zouden we ook? Het is telkens opnieuw fijn om te zien hoe snel er sfeer ontstaat tijdens de workshops waarin vrouwen openlijk durven delen over hun ervaringen en alle gêne achter zich laten…een waarachtig gevoel van bevrijding.

 

Hoeveel vrouwen hebben een partner die precies weet wat we lekker vinden en durven dit ook uitspreken? Ja…dat dacht ik al.

 

Onder het motto “wat je zelf doet, doe je beter” hoeven we deze verantwoordelijkheid helemaal niet uit handen te geven.

Neem het heft in eigen handen en ga op zoek waar jij geil van wordt en durf te experimenteren. Ga aan de slag met je eigen lijf en leer wat jij lekker vindt, waar je opgewonden van wordt.

Zelfs tijdens momenten van intimiteit met jouw partner kan het heel opwindend zijn om jezelf op te winden en sex toys te gebruiken waardoor jullie beider libido een stevige boost krijgt.

 

Gebruik sex toys, ga naar een sex club, kijk porno, doe vooral waar jij zin in hebt en waardoor je terug de sappigheid in je eigen lijf kan opwekken.

 

Het is helemaal ok als jij wild wordt van een vibrerende butt plug of liever een clitoris stimulatie hebt.

Een vrouw die goed in haar vel zit en haar seksuele levensenergie laat stromen, is aantrekkelijk en straalt kracht uit.

De stofjes die vrijkomen terwijl je aandacht en tijd neemt om jouw eigen lijf in de watten te leggen zorgen bovendien voor een beter immuunsysteem en een stralende glow.

 

Wie kan daar nu iets op tegen hebben?

 

Ben je benieuwd naar de workshops of naar een individuele begeleiding, neem dan gerust contact op voor een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Sia Cabanel