Ga naar de inhoud
Terug naar nieuwsoverzicht

Speeltjes introduceren

Ben jij toe aan wat meer spanning tussen de lakens of verlang je naar wat afwisseling? Wordt de seks te voorspelbaar of herhaalt jullie ritueel zicht keer op keer? Misschien wil jij jouw partner wel gewoon verrassen of ben je nieuwsgierig naar meer.

Herken jij jezelf of jullie in een van de bovengenoemde situaties? Dan kan het zo zijn dat jij toe bent aan de volgende stap en graag een seksspeeltje zou introduceren in jouw/jullie slaapkamer!

Bijna elk stel komt ooit op het punt dat er een seksspeeltje gebruikt wordt tijdens de seks, op welk punt in de (seks)relatie dit gebeurd verschilt per koppel. Sommige koppels zijn er  heel open over en gebruiken sekstoys vanaf het begin, andere koppels zijn er pas later in hun relatie aan toe.

Wanneer je op het idee komt om eens een speeltje erbij te pakken in de slaapkamer, en je hebt geen idee of je partner dat ook ziet zitten kan dit een lastig onderwerp zijn. Misschien zit de ander er helemaal niet op te wachten of is de ander, na jouw introductie bang dat jij niet meer genoeg aan hem/haar hebt.

Ga daarom altijd rustig het gesprek aan, en blijf heel ver weg van zaken die iemand als beschuldiging op kan vatten. Geen ‘ik raak de laatste tijd gewoon niet meer zo opgewonden van je’, maar eerder ‘weet je wat me nu echt spannend lijkt?’. Speeltjes zijn er om je seksleven uit te breiden, om nieuwe dingen te ontdekken van jezelf en elkaar, en het extra fijn te maken. Wil je ze graag gaan gebruiken, dan kan het goed zijn om eens te beginnen met een exemplaar waar vooral je partner extra plezier aan kan beleven.

Stel bij je vrouwelijke partner bijvoorbeeld voor om eens een (clitoris)vibrator te gebruiken tijdens het voorspel of de seks. Grote kans dat ze er daarna voor openstaat om jullie ervaringen verder uit te breiden! Heb je een mannelijke bedpartner welke jij wilt overtuigen? Kies dan voor een van onze mannentoys om hem te plezieren.

Ga niet direct voor extreme seksspeeltjes en/of dildo’s maar zoek rustig samen jullie grenzen op. Heb je geen idee wat jouw partner wel of niet ziet zitten? Vraag hem of haar dan een wishlist samen te stellen en bestel daar iets van! Dan zit je altijd goed en blijft het toch een verrassing. Het leuke aan een wishlist is dat je op een later moment altijd iets nieuws van die lijst kunt bestellen.

Wil jij graag advies over wat bij jou of jullie past? Mail naar [email protected] en wij helpen je graag verder.