Ga naar de inhoud
Terug naar nieuwsoverzicht

Swingen, iets voor jou?

 

Val jij met jouw partner vaak in de herhaling als het op seks aankomt? Hebben jullie alle soorten sekstoys, soorten seks en alle denkbare plekken al geprobeerd en zijn jullie toe aan iets nieuws? Wellicht is swingen dan wel iets voor jullie, en dan hebben wij het niet over samen swingen in de plaatselijke discotheek of club!

Swingen is de laatste jaren steeds meer genormaliseerd en het taboe wat hier op rust wordt (gelukkig) steeds kleiner. In diverse series en films (denk aan nieuwe buren) is swingen een belangrijk onderdeel van het scenario.

Onder swingen wordt verstaan het hebben van intiem contact met een ander koppel. Meestal is er sprake van seksueel contact in diverse samenstellingen, echter altijd op een gelijkwaardig niveau!

Bij swingen heb je de zogenaamde full-swap en soft-swap koppels.
Soft swap is een term die wordt gebruikt door personen die geïnteresseerd zijn in de swinger levensstijl of (tijdelijke) partnerruil. Soft swapping verwijst naar allerlei seksuele activiteiten die tijdens een swingersessie plaatsvinden, maar omvat geen penetratie door iemand van buiten de relatie. Soft swap swingers hebben daarom ook verschillende grenzen waar ze zich (vooralsnog) aan houden.
De term full swap (of hard swap) wordt door swingers gebruikt voor bijna alle soorten seksuele activiteiten met andere spelers, inclusief penetrerende seks. Of dat betekent dat het bij full swapping helemaal vrij spel is? Nou, niet helemaal. Veel full swap swingers hebben limieten beperkingen over wat ze wel en niet doen in een full swap setting.

Het aangeven en respecteren van grenzen en het blijven communiceren is tijdens seks altijd belangrijk maar tijdens het swingen nog belangrijker. Praat van te voren samen over verwachtingen, angsten, fantasieën en grenzen. Spreek altijd af elkaar goed in de gaten te houden en te blijven communiceren of alles wat gebeurd tijdens een swing sessie voor beide partners en partijen goed voelt. Ervaren swingers zijn vaak heel respectvol en weten hier goed mee om te gaan, het aangeven van grenzen is dan ook eigenlijk nooit een probleem!

De koppels die aan swingen doen, worden swingers genoemd en ontmoeten elkaar vaak thuis of in parenclubs. Veel parenclubs organiseren geregeld swingersavonden, waar je als koppel gewoon naartoe kunt gaan. Zijn jullie nieuwsgierig naar zo’n avond, zoek eens een club uit die aansluit bij jullie smaak en trek de stoute schoenen aan. Mocht je het niks vinden, dan kunnen jullie altijd weer naar huis gaan. Je bent nooit verplicht om handelingen te verrichten, dus als je nog twijfelt kun je gerust op zo’n avond even rondkijken.

Mocht je het liever wat rustiger aan doen en eerst samen ontdekken hoe het voelt om contact te hebben met andere swingers? Maak dan eens een (anoniem) profiel aan op SDC. SDC is het grootste online swingersplatform met duizenden leden wereldwijd. Je kunt beginnen met een gratis profiel en dit eventueel later updaten naar een betaald profiel.

Het voordeel aan een platform als SDC is dat je, indien gewenst, anoniem kunt blijven en jij op jullie profiel al grenzen en/of voorkeuren aan kunt geven. Deze grenzen en/of voorkeuren zijn ook te bekijken op de profielen van de andere leden, zo kan je een koppel/persoon dus eerst scannen alvorens contact te leggen!

Nieuwsgierig? Dan hebben wij nu een actie exclusief voor jou! Ga naar www.sdc.com , schrijf je in met inlogcode 36583 en maak gebruik van een maand gratis lidmaatschap!

Ben je lid? Dan kan je ook lid worden van groepen, uiteraard hebben wij een eigen groep. Op deze groep komen exclusieve kortingsacties en aanbiedingen voor onze leden voorbij. Heb je dus een profiel? Join onze groep sensualminded en blijf op de hoogte van alle acties en aanbiedingen!

Heb je vragen over SDC? Stel ze ons gerust en wij helpen je verder! Vragen mogen gemaild worden naar [email protected]