Ga naar de inhoud
Terug naar nieuwsoverzicht

Temperature play

Temperature play, wat is het en wat doet het? In deze blog vertellen wij jou er alles over en delen wij tips and tricks!

Letterlijk betekent temperature play spelen met temperatuur. Het spelen met temperatuur kan op veel verschillende manieren. Vaak wordt er gespeeld met materialen of substanties, denk hierbij aan metalen, glas, ijs, slagroom, warm en koud water of bijvoorbeeld kaarsen.

Het gevoel van temperatuur en temperatuurverschillen op de huid kan als zeer opwindend en erotisch worden ervaren. Onze huid bevat duizenden zenuwuiteinden welke in verbinding staan met de hersenen, het prikkelen van de huid door middel van temperatuur doet dus direct iets met onze hersenen. Voeg hier een erotische omgeving of een erotisch spel aan toe en je hebt het recept voor een zeer opwindend spel te pakken!

Temperature play wordt sneller erotisch wanneer er een zintuig wordt geblokkeerd, vaak hebben we het dan over onze ogen en het wegnemen van het zicht. Door dat de ontvanger niet weet wat er gaat gebeuren wordt de sensatie van de temperatuurverschillen groter en intenser ervaren. Tevens draagt het ontnemen van zicht tijdens een seksspel vrijwel altijd toe aan een intensere ervaring.
Wanneer we het zicht ontnemen door middel van bijvoorbeeld een blinddoek of masker wordt het spel onvoorspelbaarder en staan alle andere zintuigen op scherp.
Ga jij graag een stapje verder zou je ook kunnen denken aan het gebruiken van bondage materialen als handboeien, touw, een gagbal of een bed bondage set.

De meeste vormen van temperature play zijn tamelijk onschuldig, de extremere vormen zijn niet zonder gevaar. Zorg ervoor dat je geschikte materialen gebruikt en voorzorgsmaatregelen treft in de zin van een stopwoord en bijvoorbeeld een emmer water indien er met vuur gespeeld wordt.
Begin altijd met een lichte en onschuldige variant en bouw het spel rustig uit, direct beginnen met extreme vormen van temperature play is niet aan te raden!

Wij nemen jullie in deze blog mee in de mildere vormen van temperature play .

Levensmiddelen
Het gebruik van levensmiddelen is zeer populair onder de mensen welke temperature play genieten. Denk hierbij aan warm en/ of koud water, ijs(klontjes), slagroom fruit enzovoorts.
Neem een slok warme thee (slik deze door of niet) en geef de ontvanger overal kusjes en eindig met orale bevrediging. Neem hierna ijs of een ijsklontje in je mond en ga verder. De ontvanger is net gewend aan de warme sensatie en verwacht het koude contrast niet, deze prikkel van warm naar koud (of andersom) kan als zeer opwindend worden ervaren. Leg je focus op het hele lichaam maar sla de erogene zones zeker niet over, tepels zijn (bij zowel man als vrouw) bijvoorbeeld zeer gevoelig voor temperatuurverschillen!
Lik, streel, knoei en wrijf de warme en koude levensmiddelen over het lichaam van jouw partner, bevredig hem of haar ondertussen en kijk naar de reacties van het lichaam om te kijken wat als prettig wordt ervaren.
Let met levensmiddelen anders dan water wel op dat deze niet in de vagina terecht komen, dit zorgt voor een onaangename nasleep (denk aan schimmelinfecties of irritatie). Indien er gebruik gemaakt wordt van ijs, pas dan op dat dit geen verbranding veroorzaakt.

Kaarsen en wax

Spelen met kaarsvet en wax wordt door velen als zeer erotisch ervaren. Het kan ontzettend geil zijn maar ook ontzettend gevaarlijk. Bij het niet gebruiken van de juiste materialen bestaat het risico op derdegraads brandwonden, niet echt sexy! Zorg er dus voor dat, indien je voornemens bent met kaarsen/wax te gaan spelen, je beschikt over veilige en geschikte materialen. Tevens adviseren wij goed uit te kijken met vuur in bijvoorbeeld een bed, tref voorzorgsmaatregelen!
De kaarsen in onze webshop zijn allen geschikt voor temperature play, de wax wordt niet te heet en is veilig te gebruiken op de huid. Ons assortiment kent massage kaarsen (hiervan is de wax tevens een massage olie) en speciale kaarsen met wax welke wel stolt. Het voordeel van de massage kaarsen is dat jij jouw partner ook nog sensueel kunt masseren met de olie!

Seksspeeltjes geschikt voor temperature play
Sekstoys van glas en metaal zijn bij uitrek geschikt voor temperature play. Van zichzelf voelen deze toys koud aan maar de nemen snel de temperatuur van het lichaam aan en zijn ook geschikt om te verwarmen.

Dildo’s en buttplugs van glas en metaal zijn makkelijk op te warmen en weer af te koelen zonder al te grote risico’s. Wij adviseren een bak ijswater en een bak warm water om de toys van temperatuur te laten wisselen, het gebruik van bijvoorbeeld een vriezer brengt risico’s met zich mee!
Glas houdt temperatuur langer vast dan metaal, na een tijdje neemt de toy vanzelf weer de temperatuur van het lichaam aan.
Blinddoek jouw partner en leg deze eventueel vast aan bijvoorbeeld het bed. Zet het koude en warme water klaar en zorg ervoor dat jij al jouw glazen en/of metalen speeltjes bij de hand hebt. Tease en please jouw partner met de toys, maak ze afwisselend warm en koud en penetreer (indien gewenst) met de speeltjes. Heb jij meerdere toys van glas of metaal tot jouw beschikking? Probeer dan ook eens twee speeltjes tegelijk met verschillende temperaturen.

Nieuwsgierig? Bekijk dan ons assortiment glazen en metalen toys, onze kaarsen en breidt je spel eventueel verder uit met onze BDSM artikelen om het nog spannender te maken!
Weet jij niet helemaal zeker of dit bij jou past óf heb je nog een vraag alvorens te beginnen? Wij helpen je graag veder. Stel jouw vraag door te mailen naar [email protected] en wij beantwoorden deze uitgebreid en met liefde!