Ga naar de inhoud
Terug naar nieuwsoverzicht

Alles over glijmiddel

Denk jij dat je alle kennis over glijmiddel in huis hebt? Wij denken van niet! In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het gebruik van glijmiddel.

Er zijn verschillende soorten glijmiddelen. Glijmiddel op waterbasis, siliconenbasis en oliebasis zijn de meest voorkomende soorten. Daarnaast wordt er nog onderscheid gemaakt tussen vaginaal en anaal glijmiddel waarbij vaginaal glijmiddel ook altijd anaal gebruikt mag worden maar anaal glijmiddel niet altijd vaginaal.

Glijmiddel op waterbasis is de meest voorkomende soort glijmiddel. Het is veilig in combinatie met condooms sekstoys en  geeft vrijwel nooit een allergische reactie. Het nadeel van glijmiddel op waterbasis is dat het indroogt en tijdens langdurige seks geabsorbeerd wordt.

Glijmiddel op oliebasis droogt niet in en wordt niet opgenomen. Dit type glijmiddel komt echter minder vaak voor daar het niet veilig is met condooms aangezien het voor scheurtjes in het condoom kan zorgen. Dit type glijmiddel geeft ook het snelste huidirritaties/ allergische reacties en is daarom onder producenten en consumenten minder populair.

Het laatst type glijmiddel, glijmiddel op siliconenbasis is de favoriet van velen. Dit type glijmiddel bevat geen water, droogt dus niet in, en is veilig in gebruik in combinatie met condooms. Het enige nadeel van glijmiddel op siliconenbasis is dat het niet altijd in combinatie met alle toys gebruikt kan worden, de siliconen in het glijmiddel kunnen de siliconen van de toy aantasten. Twijfel je welk soort glijmiddel je moet kiezen? Bij onze productomschrijving lees je welk type glijmiddel je bij welke toy kan gebruiken.

Indien er een huidirritatie/ allergische reactie ontstaat tijdens het gebruik van glijmiddelen (op siliconenbasis) is dit vrijwel altijd te wijten aan de bindmiddelen welke gebruikt worden. Om de kans op een allergische reactie te verminderen hebben wij gekozen om alleen producten van eroglide te verkopen. Deze glijmiddelen zijn allemaal zonder bindmiddelen en veroorzaken dus vrijwel nooit een allergische reactie.

Heb jij een kinderwens? Let er dan op dat wanneer je glijmiddel gebruik je geen glijmiddel gebruikt wat van invloed is op de kwaliteit van het sperma. Al onze glijmiddelen zijn niet zaaddodend en hebben geen negatief effect op de kwaliteit van het sperma. Je kunt de glijmiddelen van eroglide dus met een gerust hart gebruiken!

Naast de bovengenoemde varianten glijmiddel bestaat er ook nog glijmiddel voor anaal gebruik. Vaak bevat dit type glijmiddel ‘ontspannende/licht verdovende’ ingrediënten zodat de start van de anale penetratie iets gemakkelijker wordt. Tevens is dit type glijmiddel vrijwel altijd op siliconenbasis omdat dit langdurig glijplezier geeft. Tijdens anale seks wordt glijmiddel altijd aangeraden, dit om irritaties, schraalheid en een pijnlijke anale penetratie te voorkomen. In verband met de ontspannende ingrediënten wordt geadviseerd dit type glijmiddel niet vaginaal te gebruiken.

Heb jij nog vragen over glijmiddel of wil jij weten welke type glijmiddel wij jou adviseren? Stel je vraag door middel van een e-mail naar [email protected] en wij helpen je graag verder.