Ga naar de inhoud
Terug naar nieuwsoverzicht

Anale seks

Anale seks hoe werkt dat eigenlijk? Veelal horen wij terug dat anale seks overgeslagen wordt omdat het pijnlijk, onhygiënisch en niet lekker zou zijn. Dit is absoluut niet nodig! In deze blog vertellen wij jou alle tips en tricks om jouw anale ervaring een fijne te maken!

Anale seks en anale stimulatie richt zich, zoals wellicht al duidelijk is, op de anus. Van nature reageert de sluitspier/ kringspier  als er iets tegen aan komt en spant deze aan, hij sluit dus. Indien de kringspier aanspant en jij iets naar binnen probeert te brengen wordt dit een pijnlijke onprettige ervaring, het is dus van belang dat we beginnen met het laten ontspannen van de sluitspier.

Alles begint met een goede voorbereiding. Ben jij bang dat anale seks vies is omdat er wellicht wat ontlasting mee komt tijdens het penetreren? Gebruik dan van te voren een anaaldouche. Deze vul je met water, breng je in en knijp je leeg. Zo wordt het laatste stukje darm gespoeld en is de kans dat er tijdens de seks iets meekomt een stuk kleiner!
Ben je alsnog bang dat er iets meekomt? Gebruik dan eventueel condooms.

Het voorspel is tijdens (anale) seks ontzettend belangrijk. Een fijn voorspel zorgt voor ontspanning en opwinding, twee vereisten in elk seksspel! Tijdens het voorspel doe je wat jullie beiden prettig vinden, ondertussen kan je al een hand laten afdwalen naar de billen om dat gebied eens goed te verkennen en masseren. Wellicht kan je al een stapje verder gaan en voorzichtig een vinger inbrengen.

Gebruik tijdens anale seks altijd een glijmiddel (op water- of siliconenbasis), het gebied rond de anus bevochtigd zichzelf namelijk niet. Het is een delicaat gebied met aan de binnenkant een zeer dun weefsel. Het niet gebruiken van glijmiddel zorgt voor pijn en wellicht verwondingen, niet iets waar jij op zit te wachten!
Vaak horen wij de term ‘er even op spugen is genoeg’, dit is echter niet zo. De hoeveelheid spuug is namelijk vaak niet genoeg en dit droogt weer in. Glijmiddel, en dan met name op siliconenbasis of speciaal voor anaal gebruik, drogen niet in en zorgen ervoor dat het gebied glad en vochtig blijft.

Indien jij/ jullie goed opgewarmd zijn kan het anale avontuur beginnen. De kringspier dient langzaam opgerekt te worden en klaar gemaakt te worden voor anale penetratie. Begin bijvoorbeeld met een kleine plug welke steeds verwisseld wordt voor een groter exemplaar. Er bestaan ook opblaasbare plugs, deze zijn veelal gemaakt van een heel zacht en soepel siliconen materiaal en zijn langzaam groter te maken door middel van een pompje.

Als alles goed en fijn aanvoelt kan je weer een stapje verder gaan,  probeer bijvoorbeeld een glazen dildo in te brengen, door het glas (wat hard en glad is) glijdt zo een dildo vaak makkelijk naar binnen. Penetreer langzaam en voorzichtig met de glazen dildo tot dit pijnloos en soepel verloopt. Is dit het geval en geniet je? Dan is het wellicht tijd voor het echte werk, uiteraard alleen als dit goed voelt.

Zorg ervoor dat de penis goed hard is, daardoor is deze makkelijker in te brengen, luister goed naar elkaar en zorg ervoor dat de anus en penis goed ingesmeerd zijn met glijmiddel. Probeer de penis rustig in te brengen en stoot niet gelijk te diep. Blijven communiceren is ‘the key’.  Een rustige opbouw is tijdens anale seks van groot belang, ook wanneer er uitgebreid voorspel genoten is.

Doet het toch zeer of voelt het niet comfortabel? Onthoud dat niets moet! Seks moet voor beide partijen een prettige ervaring zijn en pijnloos verlopen. Wellicht heeft jouw lijf een aantal ‘oefensessies’ en iets langer de tijd nodig! Neem deze dan ook om er voor te zorgen dat anal play een plezierige lekkere ervaring wordt.

Wil jij zelf ook klaarkomen tijdens anale seks en lukt jou dat niet door middel van anale penetratie alleen? Gebruik tijdens de anale seks jouw handen of een speeltje om jezelf te stimuleren, je kunt ook vragen of jouw bedpartner dit doet. Breng bijvoorbeeld een g-spot vibrator of dildo in, gebruik een speeltje voor clitorale stimulatie of doe dit tegelijkertijd en laat je meeslepen richting intense orgasmes en een overweldigend seks spel!

Neem de tijd, luister goed naar elkaar en bewaak je eigen grenzen, dan kan anale seks een ontzettend geile, intieme en lekkere ervaring zijn voor alle partijen!

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen over (anale) seks? Stel ze dan gerust en wij helpen je met liefde verder! Mail jouw vragen naar [email protected] en wij komen er zo spoedig mogelijk bij jou op terug