Ga naar de inhoud
Terug naar nieuwsoverzicht

Vrouwelijke orgasmes

Het vrouwelijke orgasme is momenteel een hot item, er wordt veel over gesproken en geschreven en Geraldine Kemper maakte er zelfs een documentaire over, tijd voor ons om er eens verder in te duiken.

Dat er voor vrouwen verschillende manieren zijn om tot een orgasme te komen is de meeste onder ons niet vreemd maar dat er voor een vrouw maar liefst 8 verschillende mogelijkheden zijn om tot een orgasme te komen, wist jij dat? Wij nog niet! In deze blog vertellen wij jou er alles over.

 

Het clitorale orgasme
Het meest bekende en misschien ook wel makkelijkste én meest voorkomende vrouwelijke orgasme is het clitorale orgasme. Door veel vrouwen wordt dit ook gezien als het lekkerste en meest intense orgasme.
Een clitoraal hoogtepunt wordt bereikt door het stimuleren van (hoe kan het ook anders) de clitoris. De clitoris lijkt een klein bobbeltje maar het grootste gedeelte is inwendig verscholen.

Om makkelijk tot een clitoraal hoogtepunt te komen zijn er tegenwoordig talloze clitoris stimulators op de mark. De grote favoriet blijkt toch wel de luchtdruk variant. Veel vrouwen kunnen met de hulp van een luchtdruk vibrator binnen enkele minuten tot een zinderend hoogtepunt komen.

Het G-spot orgasme
Je kunt de G-spot bij de vrouw voelen als je een vinger in de vagina brengt, met de handpalm naar de buik gericht. Deze plek wordt bij veel vrouwen extra gevoelig als ze seksueel opgewonden zijn.

Door met je vinger de ‘kom hier’-beweging te maken, of iemand anders deze beweging te laten maken, stimuleer je de clitoris van binnenuit. De G-spot kan dus met je vinger, maar ook met een toy of penis gestimuleerd worden.

Het A-spot orgasme
De A-spot staat voor anterior fornix erogenous zone, en is een stukje gevoelig weefsel aan de binnenkant van je vagina. Hij bevindt zich in het gebied tussen de blaas en baarmoeder; dieper dus dan de G-spot. Denk aan zo’n twee centimeter dieper de vagina in. De A-spot wordt ook wel de ‘vrouwelijke prostaat’ gezien, omdat hij ongeveer op dezelfde plek zit en op dezelfde manier gestimuleerd kan worden.

En hoe vind je ‘m? “Buig je vinger ietsje naar je toe, in een haak, en breng ze in de vagina. Wijs hierbij naar je navel. Als je een sponzig stukje tegenkomt heb je de G-spot te pakken; ga dan iets dieper.”

De A-spot zorgt vooral voor meer sensatie en zorgt ervoor dat je natuurlijk glijmiddel aanmaakt. Sommige vrouwen kunnen ervan klaarkomen, maar lang niet iedereen. Ook raden wij aan de A-spot  te vinden terwijl je anaal wordt gestimuleerd. “Veel vrouwen beleven veel genot aan anale stimulatie, en dit is vanwege de sensaties die je A-spot hierbij teweegbrengt.” Dit kan natuurlijk óók met een speeltje.

Het U-sport orgasme
In tegenstelling tot de G-spot, die soms intense stimulatie nodig heeft om te reageren door te spuiten of een orgasme te krijgen, is de U-spot ongelooflijk gevoelig. Directe stimulatie kan zelfs ongemakkelijk zijn. In plaats daarvan kiest u liever voor stimulatie door uw vinger, speeltje of een deel van het lichaam van uw partner zachtjes te passeren over- de U-spot.

Je wilt er niet in porren en prikken. Je techniek moet gaan over het begrazen van het oppervlak. Probeer zachte cirkels te maken met je vinger of speelgoed. Gebruik voldoende glijmiddel zodat alles comfortabel blijft.

Vanwege de neiging van de U-spot om te gevoelig te zijn, geeft u misschien de voorkeur aan stimulatie van de tong van uw partner of zelfs het hoofd van zijn penis. Hij wrijft de U-spot gewoon van links naar rechts langs de U-vorm en terug. Dit is een bredere sensatie die minder klein of mogelijk ongemakkelijk is. Evenzo kun je een speeltje opzij draaien in plaats van het puntige uiteinde te gebruiken als je trillingen op je U-spot wilt proberen.

Wanneer je partner je U-spot stimuleert, is het belangrijk dat je praat over wat je leuk vindt. Je zou hem gewoon kunnen instrueren om zachter te zijn of naar de zijkant te gaan, maar je hoeft niet te grijnzen en iets te dragen dat niet goed voelt. Als je geliefde agressiever is of als je normaal gesproken meer druk op je andere plekken nodig hebt, is het essentieel om de techniek aan te passen.

Een andere manier waarop je U-spot verschilt van je G-spot, is dat seks misschien niet de beste manier is om het te stimuleren. Stoten tijdens seks raakt mogelijk niet de U-plek zoals bij de G-spot, of biedt mogelijk niet het juiste type stimulatie voor deze gevoelige plek.

Het kus orgasme
Klaarkomen door kussen. Je lippen schijnen evenveel zenuwuiteinden te bevatten als je clitoris. Denk maar eens aan hoe gevoelig je lippen kunnen zijn als je veel hebt gezoend. Met de juiste stimulans en een beetje geduld zou je met een goed potje zoenen een orgasme kunnen bereiken.

Het tepel orgasme
Het borsten- cq. tepelorgasme. Het aanraken van deze zone stimuleert hetzelfde gedeelte in je hersenen als bij de clitoris. Zijn je tepels te gevoelig voor vingers? Vraag je partner eens zijn/haar mond en tong te gebruiken.

Het anale orgasme
Het anale orgasme. Ook deze vorm van genot is niet voor iedereen weggelegd – voel je dus zeker niet verplicht om dit uit te proberen. Neem de tijd om aan deze vorm van penetratie te wennen, dan is de kans het grootst dat je ervan kunt genieten en kunt klaarkomen.

Sta jij hiervoor open en wil jij graag een anaal orgasme bereiken? Lees dan ook eens onze blog over anale seks!

Het cervicaal orgasme
Maak kennis met een cervicaal orgasme, oftewel een ‘full-body orgasme’. Cervix is een ander woord voor de baarmoederhals, het buisvormige gedeelte van de baarmoeder dat eindigt in de vagina. Slaag je erin om die te stimuleren, dan zou je in theorie een cervicaal orgasme kunnen krijgen. Op internet beschrijven vrouwen dit als de ‘holy grail’ van alle orgasmen omdat je hele lichaam erdoor in extase zou geraken. In elke centimeter van je lijf zou het orgasme voelbaar zijn.

Let wel: we schrijven niet voor niets ‘in theorie’. Simpel is het immers niet om een cervicaal orgasme te bereiken en al zeker niet voor je partner. Zeer diepe penetratie is hiervoor vereist en eigenlijk moet je de vaginawand volledig vermijden en alleen de rand van de baarmoeder prikkelen. Dat vergt niet alleen heel veel oefening, voor veel vrouwen is dit ook een gevoelige zone en de diepe penetratie kan zeer pijnlijk zijn als het niet voorzichtig gebeurt. Op ‘z’n hondjes’ zou het gemakkelijkste standje zijn om een cervicaal orgasme te bereiken, zowel met je partner als met een dildo.

Heb jij vragen naar aanleiding van deze blog? Of wil jij over een specifiek onderwerp meer weten? Mail ons op [email protected].